"As mates que contan". Excursión ao CSIC
Hoxe saímos co noso grupo de 4º da ESO para facermos unha visita ao Centro de Investigacións Científicas Mariñas situado en Bouzas. En 1º lugar, nesta saída contáronnos que estamos arrodeados de microbios, tanto nos nosos alimentos ou no aire, como nos nosos corpos...
Tamén aprendemos moitas cousas relacionadas cos procesos de esterilización dos alimentos que comemos, onde a compoñente microbiana ten unha importancia clave. Entre outras cousas, fixemos un experimento con lévedos, no que puidemos comprobar como medran moito máis rapidamente cando teñen azucres dos que comer.
Por medio dunha charla moi amena das responsables do Centro, tamén coñecemos diferentes alimentos nos que se produce un proceso de estirilización ou pasteurización (leite) e outros nos que non.
Pero o realmente nos quixeron transmitir nesta sesión é como as matemáticas e os seus procesos formulísticos poden facilitarnos estes procedementos de esterilización. Hoxe en día os procesos cientifico-matematicos teñen avanzado moito, e por medio de modelos e fórmulas son quen de facer moitísimas probas para garantir a comestibilidade dun producto dentro dos parámetro correctos en canto a bacterias e a nutrintes.
A verdade que o pasamos moi ben no CSIC e aprendemos moito!!
Ningún comentario:
Publicar un comentario